Name: | Description: | Size: | Format: | |
---|---|---|---|---|
291.58 KB | Microsoft Word XML |
Advisor(s)
Abstract(s)
Resumo
Este estágio profissionalizante, enquadra-se no projeto PTDC/EGE-ECO/114091/2009 “Aplicação de metodologias de economia experimental na avaliação da disposição a pagar dos consumidores por variedades tradicionais de frutas e legumes” e tem como principal objectivo determinar a disposição a pagar por variedades tradicionais de tomate (Solanum lycopersicum L.). Para tal, foram utilizados, durante este trabalho, metodologias de economia experimental conjugadas com testes de análise sensorial. Concluímos através deste trabalho que os participantes se encontram dispostos a pagar a mais por variedades tradicionais de tomate, não pelo facto de serem tradicionais mas sim por apresentarem melhores caracteristicas organoléticass.
Abstract
This training period, fits the project PTDC/EGE-ECO/114091/2009 "Application of methodologies for experimental economics in assessing the willingness to pay of consumers for traditional varieties of fruit and vegetables" and aims to determine the disposition pay for traditional varieties of tomato (Solanum lycopersicum L.). To this end, were used during this work, experimental economics methodologies combined with sensory analysis tests. We conclude through this work that participants are willing to pay more for traditional tomato varieties, not because they are traditional but because it presents better organoleptic characteristics.
Description
Keywords
Tomate Solanum lycopersum L.