Repository logo
 
Loading...
Thumbnail Image
Publication

BUSINESS PLAN for a Holistic Food Lab

Use this identifier to reference this record.
Name:Description:Size:Format: 
2023.04.039.pdf11.57 MBAdobe PDF Download

Abstract(s)

This business plan showcases how the idea of a venue that consists of a restaurant, a shop, and a kitchen can turn into a successful company. Considering several challenges and trends connected to our food systems, the concept of the Holistic Food Lab in Lisbon called Joyces aims at having a positive impact on the health of consumers and at the same time contribute to a fairer and more sustainable food environment. While the restaurant serves seasonally changing dishes from morning to evening, the two fully equipped kitchen blocks will host a variety of food events like workshops, dinner nights, or cooking classes. The integrated shop provides everything to make the change to healthier and more sustainable eating habits at home. To start the business an initial investment of 98.180 € is needed. According to the feasibility study a net present value of 65.759 € will be obtained in the seventh year. With an internal rate of return of 68,7% the payback period is 3 years and 8 months which makes Joyces an economical feasible project.
Este plano de negócios visa demonstrar que a ideia de um local constituído por restaurante, loja e um espaço de cozinha poderá ser uma empresa de sucesso. Considerando os vários desafios e tendências relacionados com os nossos sistemas alimentares, o conceito Holistic Food Lab em Lisboa chamado Joyces tem como principal objetivo ter um impacto positivo na saúde dos indivíduos e, ao mesmo tempo, contribuir para um ambiente alimentar mais justo e sustentável. Enquanto o restaurante serve pratos sazoais de manhã à noite, os dois blocos de cozinhas totalmente equipados oferecerão uma variedade de eventos como workshops, jantares temáticos ou aulas de culinária em grupo. A loja integrada fornece tudo o que é necessário para a mudança para hábitos alimentares mais saudáveis e sustentáveis em casa. Para iniciar a atividade, é necessário um investimento inicial de 98.180 euros. De acordo com o estudo de viabilidade, será obtido um valor líquido atualizado de 65.759 euros no sétimo ano de atividade. Com uma taxa interna de rentabilidade de 68,7%, o período de retorno do investimento é de 3 anos e 8 meses, fazendo assim do Joyces um projeto economicamente viável.

Description

Keywords

Business plan Food lab Health Sustainability Lisbon Plano de negócios Saúde Sustentabilidade Lisboa

Pedagogical Context

Citation

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue